The Journey; de Helende Reis (Brandon Bays); wat is dat en voor wie?

 |  Blog

The Journey; de Helende Reis. Wat is dat nou precies?

Graag willen we vertellen wat The Journey ofwel de Helende Reis nou precies is, wat het doet en voor wie het bestemd is. We krijgen daar vaak vragen over.

Wij zijn zelf in 2004 en 2005 in aanraking gekomen met The Journey en na wat seminars van Brandon Bays bijgewoond te hebben, besloten we bij haar het opleidingstraject te gaan volgen. Nu zijn we dus al jaren alle drie geaccrediteerd Journey therapeut.

De opleidingstijd hebben we beleefd als een prachtige, soms heftige tijd waarin geconfronteerd werden met onszelf, we veel blokkades, oude patronen, overtuigingen en grote stukken ego hebben losgelaten. Met als direct gevolg ook het loslaten van zekerheden als vaste banen en het opstarten van dingen waar we heel blij van worden en ook ons brood mee willen verdienen. Leven vanuit ons hart in verbinding met de wereld om ons heen. Leven in vrijheid.

De Journey vormt de verbinding tussen ons. Het heeft ons enorm veel gebracht door heel veel oud zeer bij ons weg te halen en het heeft ons mateloos geïnspireerd. De gezamenlijke passie voor The Journey ligt dus ten grondslag aan het bestaan van Be Free, Be Happy. Een samenwerkingsverband met als intentie om anderen ook terug te brengen tot hun kern van liefde en vrijheid; het hart. We hopen zo de wereld gezamenlijk een gelukkiger plek te maken.

 

Wat is de Journey of helende reis nou precies?

Brandon Bays, de grondlegster van The Journey, is erin geslaagd een therapievorm te ontwikkelen die verder gaat dan alleen het persoonlijkheidsnivo. Haar methode werkt zeer diep door tot op cel- en zielsnivo. De Helende Reis is een inspirerende en uitermate effectieve methode. Onder begeleiding maak je, zittend op een stoel, in een 1 op 1 sessie, een diepgaande innerlijke reis.

Door je emoties heen word je geleid naar je diepste wezen, je bron, zodat je die weer bewust kunt ervaren en daarmee jezelf zoals je werkelijk bent. Dit is een vreugdevolle en zeer helende ervaring.

Deze reis naar binnen brengt je in contact met je eigen innerlijke wijsheid. je krijgt antwoorden en inzichten op zaken uit het verleden of uitdagingen die nu in je leven spelen. Het goede nieuws is dat je vooral niet je best hoeft te doen. De reis wordt geleid door de wijsheid van jouw eigen lichaam.

Als er iets gebeurt dat wonderbaarlijk is, naar aanleiding van een helende reis, is dat niet door of dankzij de therapeut. Je bent het zelf die het werk doet en in alle eerlijkheid naar de problemen durft te kijken. Het werkt altijd! Soms volgt er genezing, soms volgt er een diep inzicht. In alle gevallen is er meer vrede met de huidige situatie.

Jumping

Men heeft ontdekt dat het geheugen niet alleen gelokaliseerd is in de hersenen, maar ook in alle lichaamscellen ligt opgeslagen. Sindsdien is bekend dat een herinnering met niet volledig verwerkte emoties de eiwitstructuren (softwareprogramma) in onze cellen verandert. Hierdoor wordt ons gedrag en onze gezondheid beïnvloed. Tijdens een Helende Reis maak je opnieuw contact met deze emoties en de bijbehorende herinnering. Door alles wat toen niet is geuit, nu wel uit te spreken, zal de ander vanuit hart en ziel kunnen worden vergeven. Er wordt in wezen ‘schoon schip’ gemaakt het oude softwareprogramma wordt gewist. Er zullen nieuwe gezonde cellen ontstaan, die vrij zijn van onverwerkte emoties en beperkende eiwitstructuren.

 

Voor wie is The Journey geschikt?

De Helende Reis is geschikt voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 5 jaar. Of je nu een emotioneel of fysiek probleem hebt, naar je eigen persoonlijke groei wilt kijken of naar patronen die je negatief beïnvloeden, Journey Therapie is eigenlijk voor iedereen geschikt.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in het maken van een Helende Reis of meer informatie willen, neem dan contact op met Harry en Wineke  of Cora

Mocht je meer informatie willen over onze workshops neem dan een kijkje op de site.

ShareDEEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *